Vrijwilligers bij de Stichting Stadslandbouw Hof van Twente.

Vrijwilligers bij de Stichting Stadslandbouw Hof van Twente.

Meewerken in de moestuin van Stadslandbouw

Wil jij graag bezig zijn met alles dat groeit en hierover leren? Kom dan meewerken in de moestuin van Stadslandbouw/ Reggetuin in Goor.

Vacaturegegevens

Omschrijving vrijwilligerswerk 

Samen werk je aan het verbouwen van groente, fruit en bloemen en planten die bijdragen aan de biodiversiteit. Er is een grote diversiteit aan taken, dat gaat van zaaien, verspenen en onkruid wieden tot het oogsten. Zowel in de kas als de moestuin. In overleg bespreek je welke werkzaamheden bij jou passen.

Stadslandbouw is de moestuin, maar daarnaast zijn er diverse projecten in ontwikkeling bij ‘De Reggetuin’, zoals bijvoorbeeld een buurtboomgaard om biodiversiteit te ervaren, een ontmoetingsplek, een plantjesbieb (ruilen planten en bloemen) en het maken van insectenhotels. De projecten gaan altijd over duurzaamheid, creativiteit en biodiversiteit.

Jouw profiel

Je hebt interesse in het groeien en bloeien van planten en bloemen en vind het leuk om met je handen bezig te zijn in de aarde. Je hebt geen kennis nodig, die is hier volop aanwezig, samen hierover praten en kennis uitwisselen gebeurt tijdens het werken.

Werkuren per week/maand

Er wordt op dinsdag, donderdag en vrijdagochtend gewerkt van 09.00 tot 12.00. Je kan één of meerdere ochtenden komen, dit gaat in overleg.

Wij bieden

Samen bezig zijn met  creëren van groei en bloei en alles wat daarbij hoort. Een gezellige groep gelijkgestemden, en veel leren over natuur en biodiversiteit. Er is op deze 3 ochtenden altijd een werkbegeleider aanwezig.

Organisatiegegevens

Doelstelling van de organisatie

Stichting Stadslandbouw gebruikt braakliggende grond om voedsel te telen, te oogsten, te delen en te eten. Samen gebruik maken van de grond, bezig zijn met alles wat groeit en bloeit en biodiversiteit laten ervaren. Het is een ontmoetingsplaats voor mensen die ontspanning en inspanning zoeken, klusjes willen doen en willen tuinieren.

Contact

Naam organisatie: Reggetuin/ Stichting Stadslandbouw

Adres: Kerkstraat 123 D

Postcode Woonplaats: 7471AH Goor

Website: https://www.stadslandbouwhofvantwente.nl

Contactpersoon

Naam: Ina van de Riet

Telefoon: 06-10486 555

Wanneer bereikbaar: dinsdag en donderdagochtend (of stuur een whats-app)

E-mailadres: info@stadslandbouwhofvantwente.nl