Eerste proefopstelling voor de eetbare stad

Eerste proefopstelling voor de eetbare stad

De Stadslandbouw heeft een eerste voorzet gegeven voor het project “Goor groen en eetbaar”. Een project van acht studenten van de Wageningen Universiteit. De groep heeft onderzocht hoe de kern van Goor groener kan worden gemaakt. Daarbij valt te denken aan onder meer plantenbanken met eetbare gewassen.
Hoshman Osman heeft op Hemelvaartsdag een proefopstelling gemaakt van een grote aardbeientoren. Er staan 130 aardbeienplantjes in, die Cees Zwaga afgelopen winter heeft verzorgd op het terrein van de Stadslandbouw.
Binnen in de toren is ruimte om afval te composteren. “Door direct te composteren geven we de aardbeien voedsel, en dat is nodig om er straks de vruchten van te kunnen plukken. Het idee van compostering van binnenuit hebben we er maar meteen bij meegenomen. Als je in de buurt bent… kom maar kijken! Neem koffieprut, appel-klokhuizen, rauw groenteafval of je gebruikte theezakje mee (zonder label). Geen aardappelschillen, sinaasappelschillen en absoluut geen vetten. Na het schoolfeest nog twee torens in het centrum van Goor? Eén met sla/bladgroente en nog één met aardbeien in het centrum in Goor in samenwerking met Goor Collectief. We hebben nog 130 planten over en daarvoor gereserveerd”. aldus Ina van de Riet.

0-9 img_20170525_092037749