Groene burendag in de Reggetuin

Groene burendag in de Reggetuin

Groene burendag in de Reggetuin

Op zaterdag 24 september 2022 wordt er een groene burendag gehouden bij de Stichting Stadslandbouw Hof van Twente in de Reggetuin. Tussen 13.00 uur en 16:00 uur zijn er een drietal activiteiten waar buren, maar ook andere geïnteresseerden met een `groen hart’ aan mee kunnen doen. De Reggetuin bevindt zich aan de Kerkstraat 123 D (achter het Avia tankstation) in Goor. Vier je met ons mee?

  1. Opening plantjesbieb

Het najaar is de beste tijd om vaste planten in de tuin te zetten. Hoog tijd om de plantjesbieb weer te openen! Sommige planten laten zich makkelijk scheuren en daarom is de plantjesbieb een mooie mogelijkheid om te ruilen en te doneren. De plantjesbieb is vrij toegankelijk en bevindt zich achter de tuinkas op het terrein van de Stichting Stadslandbouw Hof van Twente in de Reggetuin. Om 13.00 uur wordt de plantjesbieb weer geopend.

2. Voorbereiding op de actie: Stoepgroen, samen doen?

Stenen er uit en bloembollen, klimplanten en een pergola erin. In het kader van de najaarsactie van de Groene Loper Hof van Twente ontvangen we de planten en de bloembollen. Nu nog samen aan de slag met tegels `wippen’ . Op het grote verharde gedeelte aan de voorzijde van de tuinkas worden 6 a 7 m2 stoeptegels en straatstenen verwijderd. Draag jij je steentje bij op burendag? Vele handen maken licht werk en het is nog gezellig ook!

3. Mozaïek een deel van een `bank-kleedje’

Op burendag wordt gestart met een nieuw mozaiekproject. Dit keer werken we met `matjes’ die we in een patchworkmotief op de 3 banken als kleedjes verwerken. De banken die geïntegreerd zijn in de bloembakken zijn vorig jaar opgemetseld uit straatstenen.

Kom je burendag met ons meevieren in de Reggetuin?

Opgave is niet nodig, er is voor iedereen wat te doen! We zien je graag tussen 13.00 uur en 16.00 uur aan de Kerkstraat 123D in Goor (achter het Avia tankstation)