Groene verbindingen en heel veel aardbeien genaamd `Goorse Rooie’

Groene verbindingen en heel veel aardbeien genaamd `Goorse Rooie’

Na alle mooie warme dagen met een beetje regen op z’n tijd begint het groen te worden op het terrein van de Stadslandbouw. Groen ontstaat samen… meer en meer worden verbindingen gelegd. Vrijwilligers, hulp van derden, een daadkrachtig bestuur en cliënten van Vluchtelingenwerk Oost Nederland hebben de afgelopen periode hun handen uit de mouwen gestoken met zaaien, wieden, schoffelen en uitplanten.
Het oogsten kan nu beginnen.
De aardbeien genaamd: `Goorse Rooie’ , kennen een een top-opbrengst en zijn van uitstekende kwaliteit. Daarom zijn we druk doende om meer afzet voor dit Goors geteelde product te vinden. Wellicht zijn ze binnenkort verkrijgbaar bij een lokale groenteboer in het centrum van Goor? De voorbereidingen van verkoop van `Goorse Rooie’ met Gert-Jan Wiemerink zijn in volle gang.
Er zijn inmiddels 3 kratten rucola/raapstelen en ruim 200 kroppen sla uitgereikt aan de Voedselbank Midden Twente.

Kom gerust eens langs en wandel door de stadstuin aan de Kerkstraat 123 (achter Avia tankstation). Je komt dan uit bij de Regge, daar heb je een geweldig uitzicht op het werk wat daar plaats vindt . De poort van de Stadslandbouw is wekelijks geopend van dinsdagochtend tot en met vrijdagochtend van 9.00 uur tot 12.00 uur voor een vrije rondwandeling in de tuin.

Misschien krijg je zin om mee te doen en lekker in het groen bezig te zijn? Iedereen is welkom! Meld je in dat geval aan bij Ina of Gerben of via info@stadslandbouwhofvantwente.nl.

grooie04 grooie03 grooie02 grooie01