Nieuwe mozaïekbank voor Goor.

Nieuwe mozaïekbank voor Goor.

Een nieuwe mozaïekbank voor Goor

Selma Hoek verzorgt de eerste steenlegging van een nieuwe mozaïek bank voor Goor in het kader van 75 jaar vrijheid. De mozaïek vrijwilligers van Stichting Voor en Door Goor en de Stichting Stadslandbouw Hof van Twente zullen de komende maanden in het mozaïek atelier in de showroom van AutoHaafkes in Goor de bank voorzien van een mozaïek in de kleuren rood, wit en blauw.

De fakkel met een duif als vlam

Het thema 75 jaar bevrijding is door de vrijwilligers en Ina van de Riet vertaald naar een ontwerp op de bank. Het symbool de fakkel met een duif als vlam is een krachtig symbool, maar ook het bankje zelf. `Wat zou het mooi zijn als dit bankje gebruikt zou worden om met elkaar in gesprek te gaan. Samen gaan zitten, nieuwsgierig te zijn naar elkaar, vragen stellen en luisteren’.

Selma Hoek legt de eerste mozaïeksteen

Ze is in Goor nauw betrokken bij het 4 mei comité, bij de dodenherdenking en de herdenking van het bombardement op Goor op 24 maart in 1945. Als aanvulling op de wandelroute langs de Stolpersteine, vertelt Selma op de Joodse begraafplaats verhalen van mensen die de 2e wereldoorlog overleefd hebben. Vrijheid is niet vanzelfsprekend, vrijheid is samen, vrijheid is alleen, is harmonie, gelijke kansen, bewustwording, verantwoordelijkheid nemen, om je heen kijken, er mogen zijn en nog zo veel meer.

Mozaïekatelier in showroom van AutoHaafkes in Goor

In kleine groepen wordt er op maandagochtend, dinsdagmiddag, woensdagmiddag, donderdagochtend en vrijdagochtend in de showroom van AutoHaafkes in Goor aan de Kerkstraat gewerkt aan de mozaïekbank . Een tijdrovende klus waarvan de vrijwilligers hopen dat het bankje klaar is op 8 april, de dag dat Goor door de 1e Poolse Pantserdivisie is bevrijd.

Wil je meer informatie over dit persbericht?

Neem gerust contact op met Ina van de Riet, telefoon 06-10486555 of via een aanmeldfomulier in de website. (www.stadslandbouwhofvantwente.nl)