Oogst mee tijdens de start van de Groene Loper in de Hof van Twente

Oogst mee tijdens de start van de Groene Loper in de Hof van Twente

Op zondagochtend 10 september om 10 uur `s ochtends start de Groene Loper in de Hof van Twente met een ludieke actie op het terrein van de Stadslandbouw in Goor aan de Kerkstraat 123D (achter Avia tankstation). We plaatsen een vogelverschrikker bij het AVIA tankstation en een van onze werkgroepleden – herkenbaar aan een groen t-shirt- kan jullie de weg verder wijzen naar het terrein van de Stadslandbouw.

In het zonnebloemen veld worden de rijpe zonnebloemen geoogst bedoeld voor zaadwinning. 1 zonnebloem bevat tussen de 300 tot 500 zaden.
Help je mee tussen 10.00 uur en 11.00 uur met het oogsten van de rijpe zonnebloemen? Na afloop is er een kopje koffie of thee of ranja. Elke tiende in de maand is er in de Hof van Twente extra aandacht voor duurzaamheid en biodiversiteit .
De geoogste zonnebloem-zaden worden tijdens het Hofkrachtfestival op 14 oktober a.s. uitgedeeld aan bezoekers. Het idee is om aan zoveel mogelijk mensen te vragen om deze zonnebloemzaden in april 2018 uit te zaaien op een stukje grond in de gemeente Hof van Twente. Zo ontstaat een prachtige groene loper verspreid over de hele hof van Twente.
Wil je meer informatie over de groene loper mail gerust naar: info@stadslandbouwhofvantwente.nl